Manuele therapie Sneek

Manuele therapie wordt vaak ingezet bij klachten die voortkomen uit gewrichten. Rondom het gewricht kunnen pijn en bewegingsbeperkingen ontstaan.

De manueel therapeuten van Fysio 0515 hebben na hun opleiding fysiotherapie een opleiding tot master manuele therapie gevolgd en weten daardoor ontzettend veel over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam.

Manuele therapie wordt door Fysio 0515 in Sneek vaak ingezet bij klachten die voortkomen uit gewrichten. Rondom het gewricht kunnen namelijk pijnklachten en bewegingsbeperkingen ontstaan.

Iedere manueel therapeut van Fysio 0515 in Sneek heeft na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie gevolgd en weet daardoor ontzettend veel over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in gewrichten, en dan met name in de wervelkolom.

Wanneer wordt u door een manueel therapeut in Sneek behandeld?

De bedoeling van een manueel therapeut is door behandeling bewegingen en de functie van gewrichten te verbeteren. Om duidelijk te maken welke klachten verholpen kunnen worden met manuele therapie in Sneek, hebben we hieronder een aantal voorbeelden genoemd:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Schouderklachten (evt. met uitstraling naar de kaak, het hoofd of de armen)
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Hoge rugklachten (evt. in combinatie met rib- en borstpijn)
  • Lage rugklachten (evt. met uitstraling naar de benen of het bekken)
  • Heupklachten
  • Klachten aan knie of enkel

Werkwijze manuele fysiotherapie

Bij Fysio 0515 krijgt u aan de hand van uw klachtenbeeld en uw persoonlijke voorkeur een therapeut aangewezen. De manueel therapeut onderzoekt uw houding, bewegingen en gewrichten en brengt uw klachten nauwkeurig in kaart door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek.

Op basis van deze informatie stelt de manueel therapeut samen met u een behandelplan op als hij denkt dat manuele therapie voor u zinvol is. Het toepassen van een aantal specifieke technieken van manuele therapie, ‘kraken’ genoemd in de volksmond, zorgt bij veel mensen direct al voor minder pijn en een grotere bewegingsvrijheid. De therapeut geeft naast de behandeling adviezen en instructies voor gezond bewegen om zo snel mogelijk klachtenvrij te zijn.

Een verwijsbrief van de huisarts is in de meeste gevallen niet noodzakelijk voordat u geholpen kunt worden door een manueel therapeut van Fysio 0515 in Sneek.

Manuele therapie afspraak inplannen in Sneek?

Plan direct een afspraak in met Fysio 0515. Aan de hand van een intakegesprek kunnen onze specialisten beoordelen of manuele fysiotherapie de juiste behandeling voor u is.
Direct een afspraak maken

Fysio 0515 en het Coronavirus

Vanwege het Coronavirus hanteren wij een aangepaste dienstverlening.

Voor vragen kan je mailen met info@fysio-0515.nl. Ook zijn we dagelijks bereikbaar van 8.00 – 10.00 uur op 0515 – 700 247

Meer informatie