Dry needling Sneek

Dry needling is het op een speciale manier aanprikken van spieren, zodat ze snel en langdurig ontspannen raken. Bij een dry needling behandeling in Sneek maken we gebruik van zeer dunne acupunctuurnaalden. Het is een effectieve behandelmethode om klachten aan te pakken die worden veroorzaakt door spierverhardingen, bijvoorbeeld in uw rug, lies of kuitspier. Zo’n hard aanvoelende spierknoop wordt ook wel een triggerpoint genoemd. Wanneer we zo’n triggerpoint aanprikken, kan de spier zich beter ontspannen en verdwijnen de pijnklachten die door het triggerpoint worden veroorzaakt.

Direct een afspraak maken

 

Meer informatie Gratis inloopspreekuur

 

Iedereen heeft latent aanwezige triggerpoints, maar niet iedereen heeft actieve triggerpoints. Die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld stress, overbelasting van de nek of schouder (trapezius, ook wel monnikskapspier genoemd), een verkeerde beweging of houding, sportblessures aan bijvoorbeeld de hamstring of verwondingen. Triggerpoints kunnen verschillende klachten veroorzaken, zoals:

  • pijn in een spier
  • pijn in een gewricht
  • uitstralende pijn, tintelingen of stijfheid
  • bewegingsbeperkingen
  • krachtverlies
  • afwijkend beweegpatroon en/of houding
  • hoofdpijn of migraine

Werkwijze dry needling behandeling

Aan de hand van een intakegesprek en lichamelijk onderzoek zoekt onze dry needling therapeut in Sneek naar actieve triggerpoints, kleine verkrampingen, bijvoorbeeld in de onderrug (quadratus lumborum). Heeft u al langer last van klachten, dan is het mogelijk dat er triggerpoints in meerdere spieren voorkomen.

Vervolgens worden de triggerpoints tijdens de dry needling behandeling aangeprikt. Daar voelt u nauwelijks iets van. Een spier kan zich tijdens de behandeling een aantal keren kort aanspannen, wat aanvoelt als kramp. Dit wordt een twitch respons genoemd. Daarna ontspant de spier zich en kunt u weer goed bewegen. Bij dry needling wordt een spier slechts kortdurend aangeprikt met één naald. Soms worden, net als bij acupunctuur, meerdere naalden gebruikt die even blijven staan.

Effect van dry needling therapie

Wanneer het gaat om het verhelpen van triggerpoints is dry needling therapie, zeker in combinatie met massages en rekoefeningen, zeer effectief. Na de behandeling zult u merken dat de spierfunctie vrijwel direct beter is en kan de therapeut meteen voelen dat de spier soepeler is geworden. Vaak kunt u na de behandeling tijdelijk een zeurderig gevoel ervaren in de aangeprikte spieren. U heeft, net als voor fysiotherapie, voor een dry needling behandeling in Sneek geen verwijzing van de huisarts nodig.

Dry needling afspraak inplannen?

Plan direct een afspraak in met Fysio 0515 in Sneek. Aan de hand van een intakegesprek kunnen onze specialisten beoordelen of  dry needling de juiste behandeling voor u is.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken mogelijk!

Wij werken conform de meest recente richtlijnen van het RIVM die gelden voor onze beroepsgroep.

Op deze wijze is een behandeling veilig voor onze klanten en therapeuten.

Afspraak maken