Mente de boer liep tijdens het voetballen een heftige blessure op. Zijn voorste kruisband was gescheurd. Mente wou zo snel mogelijk weer terug het veld op. Hij kwam bij ons om te revalideren en deelt graag zijn ervaring.

 

 

Mente de Boer

Voetballer

Diana Stein is al eerder bij ons geweest met klachten. Echter was dat nog op de praktijk zelf en is dat nu momenteel niet mogelijk. Dit vanwege de maatregelingen die we hebben moeten treffen vanwege het corona virus. Ze deelt hier graag haar verwachtingen en ervaring met deze werkwijze. Nu vanwege pijn aan de kniebanden.

Diana Stein

Skiër

Britt kwam via onze samenwerking met VC Sneek bij ons met rugklachten. In het begin waren de klachten vooral aanwezig tijdens het sporten op hoog niveau bij de Dames 1, daarna belemmerende de klachten haar ook tijdens het dagelijkse leven.

Britt Schreurs

Volleybalster

Robert van Gorkum heeft eind maart een video afspraak, oftewel een E-consult gehad met Jari.
Dit was voor Robert de eerste keer vooraf had hij geen verwachting van dit consult.
Wel maakt hij zich vooraf wat zorgen. Zijn ervaring deelt hij graag.

Robert van Gorkum

wielrenner

Ida is ook druk bezig met haar therapeut Jari om de therapie door te zetten. Helaas door alle veranderingen vanwege corona moest dit op een andere manier.

Ook Ida maakt nu gebruik van de video consulten. Haar ervaring wilt ze graag delen.

Ida Hibma-Ploegstra over Video Consult

Jasmijn volleybalt bij VC Sneek waar Fysio 0515 normaal gesproken 2x per week een inloopspreekuur op de club heeft. Nu ook alles stil ligt bij de sportverenigingen door het Coronavirus, is het voor Janieke, onze fysiotherapeut, ook niet mogelijk om de spelers van VC Sneek  te behandelen.

Voor Jasmijn is een E- Consult momenteel dé uitkomst!

 

 

 

Jasmijn Akse (Video consult)

Volleybalster

Sven is een sportieve jongen van 13 jaar, kwam binnen met knieklachten.

Hierdoor had hij veel pijn en ongemak bij sporten zoals voetballen. Hier had hij veel ongemak door en wilde graag weer met zijn leeftijdgenootjes mee kunnen doen! Dus hij kwam bij ons terecht en verteld hier over zijn ervaring.

Sven Broeders

voetballer

Carlo is bij ons gekomen nadat hij in april 2018 tijdens een voetbalwedstrijd zijn voorste kruisband en binnenste knieband had afgescheurd, ook had hij letsel aan de meniscus opgelopen.

Lees hier zijn verhaal:

Na zo’n zware blessure te hebben opgelopen was de verwachting dat ik zo snel mogelijk geopereerd moest worden, echter duurde dit erg lang en kon ik pas in oktober terecht in de AMPHIA Kliniek in Oosterhout. In de tussentijd kon ik gelukkig wel terecht bij Fysio 0515 om de spieren rondom mijn knie sterker te maken. Na de operatie ben ik gelijk bij Fysio 0515 gestart met revalideren. Mijn doel was om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Door de goede zorgen van Fysio 0515 is dit gelukt, ik kon voor de kerst van 2018 weer volledig aan het werk.

 

Mijn ervaring bij Fysio 0515 is uitstekend, ik heb er alleen maar lovende woorden voor! Na mijn operatie kon ik iedere dag terecht bij Fysio 0515 en Optie Sport om te revalideren, dit heeft mij ongelooflijk veel zelfvertrouwen gegeven na zo’n zware operatie. Ik ben ze hier dan ook erg dankbaar voor. Het is nu oktober 2019 en ik ben bijna aan het einde van mijn traject.  Ik kan inmiddels alles weer, zelfs hardlopen. Ik ben ook erg dankbaar dat ik mijn hobby als scheidsrechter voor de KNVB en LSC 1890 weer heb kunnen oppakken. Het was een lange weg met veel ups en downs waarbij ik soms echt moest doorbijten maar het is gelukt!

 

Ik ben alle Fysiotherapeuten en met name Jari Boorsma ongelooflijk dankbaar hiervoor.

Carlo Serra

Amanda liep al een tijdje rond met pijnscheuten in haar linkerarm. Na de 1e behandeling was het meteen duidelijk, dit kwam door een geïrriteerde peesaanhechting. Gelukkig konden wij Amanda goed helpen.

Lees hier haar verhaal:

Al enige tijd had ik pijnscheuten in mijn linkerarm, ik dacht dat het vanzelf wel weer over zou gaan en negeerde het akelige gevoel. Na te lang er mee rondgelopen te hebben besloot ik toch eens een afspraak te maken bij de fysio. Ik had goeie berichten gehoord over Fysio 0515 en het zit gewoon bij de sportschool in. Hoe makkelijk!  Ik kon gelukkig vrij snel terecht en had een afspraak met Wilma. Al bij de 1e behandeling had Wilma in de gaten wat ik had.. een geïrriteerde peesaanhechting, en na mijn 1e bezoek was de pijn al zo veel minder! Gouden handjes! Medisch ingetaped en ik was na een paar behandelingen gewoon van de pijn af.

Amanda Smith

Marc kwam met lage rugklachten bij ons binnen.  Marc was eerst bij een andere praktijk onder behandeling, maar toen deze manueel therapeut met vakantie was en hij een behandeling echt nodig had, heeft hij ‘de buren’ gebeld en kwam zo bij Fysio 0515 terecht.

Marc zegt zelf:

Mijn verwachting was dat met manuele therapie de aanwezige blokkade werd opgelost. Wat ik erg prettig vond was dat er op korte termijn al een afspraak werd gemaakt voor een behandeling. Tijdens de behandeling werd er manuele therapie als behandelmethode toegepast, aangevuld met een reguliere massage. Deze effectieve behandeling resulteerde in het feit dat ik al na 4 behandelingen van de klachten af was!

Marc van den Elst

Voetballer Ruben kreeg tijdens de wedstrijden vaak rond de 10e minuut last van
de achterkant van zijn hak. Via het inloopspreekuur bij LSC is Ruben bij ons gekomen en kwam bij Jari terecht.

Ruben zegt zelf;

Jari vertelde mij dat mijn rechter kuitspier heel erg zwak en onder traint was, daarom namen de spieren rond mijn hak het werk over en raakten die overbelast wat de pijn veroorzaakte.

 Jari zei dat ik na 2 á 3 maanden weer mocht voetballen, ik verwachtte dat ik veel oefeningen
zou krijgen die ik thuis zou moeten
doen, waar ik niet bepaald naar uit keek. Verder ging ik er redelijk zonder verwachtingen in.

Jari heeft het goed ingeschat, na iets meer dan 2 maanden mocht ik weer een hele wedstrijd
spelen. De wekelijkse trainingen van Jari waren eigenlijk best leuk, iedere week deden we
verschillende oefeningen en steeds werden de trainingen een beetje zwaarder, we bouwden
het steeds meer op. Toen het heel goed ging mocht ik meedoen aan de revalidatietrainingen elke vrijdagmiddag onder leiding van Jari. Daar deden we vaak oefeningen in spelvorm met een groepje jongens, wat erg leuk was!

Door de trainingen bij Fysio 0515 kan ik weer voetballen zonder last en kan ik weer voluit alles doen wat ik wil! Ik kan weer afspreken om te voetballen met vrienden zonder dat ik bang hoef te zijn dat het weer in mijn hak schiet!

Ruben van der Zee

Voetballer

Na een ernstig auto ongeluk belande Silke in een rolstoel en moest ze weer helemaal opnieuw leren lopen. Voor haar revalidatie kwam Silke bij Fysio 0515 terecht en kwam onder behandeling bij Jildert en Hielkje.

De eerste maanden hebben we ons gericht op het weer leren lopen met krukken en traplopen. Zo kon ik mijzelf weer door huis bewegen. Hierdoor kon ik ook op de praktijk gaan trainen. Dit was  2 keer in de week met onder andere krachttraining en looptraining. De eerste maanden waren de verbeteringen per week te zien. Ik ging elke training vooruit! De ene keer moest ik op 1 been balanceren en de andere keer zware gewichten tillen. Gelukkig was het ook altijd gezellig tijdens en na het trainen met de fysiotherapeuten. Dit was een extra motivatie.

Silke zegt zelf;

‘’Een verwachting konden de artsen mij nooit echt geven. Ik weet alleen zeker dat het meer is dan ik zelf ooit had verwacht!

Nadat de behandeling af is gerond na een paar intensief fysiotherapie kan ik genoeg wat ik zou moeten kunnen. Ze hebben mij opnieuw leren lopen en hier ben ik erg dankbaar voor.

Na de hulp van Fysio 0515 kan ik weer lopen, ben ik een stuk sterker en het allerbelangrijkste; ik heb mijn vrijheid weer terug’’.

Silke Luxwolda

Jasper kwam bij ons doordat hij eind oktober 2018 zijn kuitbeen had gebroken. Omdat Jasper zelf bekend was bij de Optisport en graag sportgericht wilde revalideren viel zijn keuze op een revalidatie bij Fysio 0515.

 

Jasper zegt zelf:

Mijn hoop was om in september 2019 weer volledig pijn vrij te kunnen sporten.

Ik kwam onder behandeling bij Jari. Mijn ervaring was echt super. Jari wist mij tijdens de behandelingen iedere keer uit te dagen. Door het doen van krachttraining en specifieke wedstrijdtraining in de Optisport heb ik mijn revalidatie als zwaar maar ook als prettig ervaren. Het is voor mij overgekomen als een zeer professioneel bedrijf.

De behandeling gaat zo boven verwachting en voorspoedig dat ik op 27 maart 2019 mijn laatste behandeling gehad. Daarna heb ik hockey weer opgepakt en heb sindsdien zelfs al 1 training en wedstrijd gespeeld. Inmiddels train/speel ik weer volledig pijnvrij mee en kan ik samen met mijn team het laatste gedeelte van het seizoen afwerken.

 

Jasper Jansen

Nelly kwam bij ons met haar knie die ze had verdraaid. Haar spieren waren overbelast en het lopen ging erg moeizaam.

Nelly zegt zelf:

“Ik ging uit van ‘’symptoombehandeling’’, oftewel het wegnemen van de klacht, maar in plaats van dat ik op de behandelbank kon plaats nemen, moest ik zelf aan het werk!;-).  Nog nooit heb ik zoveel op de fiets gezeten (en gelijktijdig Netflix gekeken).

Daarnaast hebben we veel krachttraining in de zaal gedaan. Dit is iets wat ik nog nooit had gedaan en heb me nooit beseft hoe belangrijk dit kan zijn! Daarnaast werd ook mijn been behandeld, wat ik erg pittig vond. Waar nodig werd ik doorverwezen naar een collega binnen Fysio 0515 i.v.m. de diverse specialismen die ze in huis hebben.

 Aan het einde van de rit ben ik er vele malen sterker uitgekomen. De spieren rond mijn knie zijn nu goed getraind. Ook heb ik nu zelf goed door hoe ik klachten kan voorkomen of beginnende klachten kan verhelpen!

Nelly Zuidam

Mats kwam bij Fysio 0515 onder behandeling doordat hij met voetbal ingescheurde enkelbanden opliep door het blokken van een schot.

Mats zegt zelf:

Aangezien Fysio 0515 bij mijn voetbalclub LSC 2 keer per week een inloopspreekuur heeft, ben ik bij Fysio 0515 terecht gekomen met mijn blessure.

 Mijn verwachting was dat ik zou revalideren totdat ik weer kon sporten. Het doel was om mijn enkel weer stabiel te krijgen en daardoor pijnvrij weer te sporten en mijn  normale dagelijkse bezigheden weer te kunnen doen. (lopen , fietsen en hardlopen)

Ik heb de behandelingen heel positief ervaren. Ik werd elke behandeling uitgedaagd op het niveau waar we de vorige keer waren gebleven. Daarnaast kreeg ik  ook oefeningen mee om thuis of in de sportschool te doen. Hierdoor kon ik voor mijn gevoel heel snel weer alle dagelijkse dingen zonder pijn doen. Later kon ik ook via de veldrevalidatietraining die Fysio 0515 aanbiedt, trainingen en oefeningen doen gespitst op voetbal, wat ook enorm heeft geholpen om weer terug te komen.

 Het resultaat wat ik bij fysio 0515 heb behaald, is dat ik weer volledig kan voetballen zonder pijn te hebben aan  mijn enkel, in een voor mij toch wel redelijke korte periode, na een zware blessure!

Mats Landmeter

Voetballer

Femke kwam bij ons doordat ze een scheurtje in haar meniscus had en haar voorste kruisband was afgescheurd. Na maar liefst 2 operaties was de verwachting dat haar revalidatieperiode zeker 9 maanden zou duren. Een revalidatieperiode die voor een sportieveling als Femke veel te lang voelt en duurt!

Femke zegt zelf:

De verwachting en hoop was dat ik na 2 operaties weer zou kunnen sporten op het niveau wat ik voor mijn blessures gewend was en geen beperking zou hebben tijdens de alledaagse dingen. Onder begeleiding van Jildert ben ik aan de slag gegaan. Ik kreeg passende en specialistische begeleiding. De revalidatie loopt zo voorspoedig dat ik na 4.5 maand al kan zeggen dat ik weer kan sporten (fitnessen en hardlopen). Ik ben pijnvrij en huppel weer vrolijk rond! Zowel fysiek al mentaal vond (en vind) ik het een zware periode. Jildert zijn expertise en geduld hebben een groot aandeel gehad bij dit voorspoedige traject. Iets niet kunnen vind ik namelijk niet altijd makkelijk. Zijn positiviteit en directe aanpak sloten daar super bij aan! 

Mijn dank is groot!

Femke Mes

Jenna is een zeer sportieve dame die momenteel volop in training is voor de Sterkste Vrouw van Nederland. Zij kwam bij ons met een klacht aan haar onderbeen, wat ze absoluut niet kan gebruiken in de voorbereiding van de kwalificatie voor deze grote wedstijd.

Jenna zegt zelf:

Door het trainen voor vrachtwagen trekken had ik een blessure opgelopen aan mijn achillespees, kuit en enkel. Dit kwam door het oefenen met een scheepsketting van 160 kilo, waarmee ik te lang door gegaan ben.

Mijn verwachting en hoop was dat dit met enkele behandelingen hopelijk weer zou gaan verbeteren en herstellen. Door de zware sport die ik beoefen is het herstel vaak wat langzamer, want rust zit er voor mij eigenlijk niet in als ik op een wedstrijd een goed resultaat wil behalen. Gezien mijn gewicht en langzame aanleg voor spiermassa moet ik vrij veel moeite doen om sterker te worden, dus moet ik zo weinig mogelijk trainingen missen. Gezien mijn blessure aan mijn onderbeen heeft Hendrik mij een aantal keer in moeten tapen.

Mijn ervaring met Fysio 0515 is zeer goed. Door de behandelingen worden mijn blessures per keer beter (ook op dit moment). 

Ik ben druk bezig met het sterker maken van mijn kuit en daarnaast doe ik oefeningen die helpen bij explosiviteit. Mede door de behandelingen ben ik ondertussen alweer vrolijk aan het kettingslepen voor de 1e kwalificatie voor de Sterkste vrouw van Nederland eind mei!

Jenna Bok

Henk liep al een aantal maanden met klachten aan de onderkant van zijn beide voeten. Erg vervelend als je een fanatiek hardloper zoals Henk bent!

Henk zegt zelf:

“Mijn verwachting was dat ik hulp en ondersteuning zou krijgen in het genezen van mijn blessure.

Ik kwam bij Fysio 0515 bij Hendrik onder behandeling en mijn ervaring bij Fysio 0515 is zeer goed. Ik voelde me door de therapeut meteen begrepen m.b.t. mijn klachten. Nadat er een behandelplan was opgesteld en we deze besproken hadden gingen we van start! Ik vond het erg prettig om ook trainingsadvies tijdens de behandelingen te krijgen om zo met de juiste opbouw en trainingsintensiteit weer de weg naar herstel te vinden. Na een goede behandeling en gedegen advies had ik niet verwacht zo snel weer in opbouw te zijn qua belasting.

Het resultaat is dat de klachten volledig weg zijn en ik weer voor 100% bezig kan zijn met mijn hobby hardlopen en daar ben ik erg blij mee!Het resultaat is dat de klachten volledig weg zijn en ik weer voor 100% bezig kan zijn met mijn hobby hardlopen en daar ben ik erg blij mee!

Henk Sijbranda

Hardloper

Na positieve ervaringen van andere wedstrijdsporters ben ik bij Fysio 0515 terecht gekomen.

De praktijk heeft meerdere behandelmethodes en veel sport specifieke kennis in huis. Hierdoor ben ik snel van mijn klacht af en heel belangrijk; kan ik blijven trainen.

Klachten die mij voorheen langdurig beperkten zijn na een paar behandelsessies verdwenen en zolang ik het advies volg blijven de klachten weg ondanks de intensieve trainingen.

De therapeuten werken vlot en behandelen niet vaker dan nodig. Lang wachten op een behandelmoment komt hierdoor weinig voor. Binnen een week is er vaak wel een gaatje. Ten opzichte van andere zorgverleners vind ik ze erg goed en boven verwachting zorg verlenen.”

Melle Plat

Triatleet

Afspraak maken mogelijk!

Wij werken conform de meest recente richtlijnen van het RIVM die gelden voor onze beroepsgroep.

Op deze wijze is een behandeling veilig voor onze klanten en therapeuten.

Afspraak maken