MTSS > Shin Splints

Geplaatst op

MTSS in het kort 

MTSS is een overbelastingsblessure die veel bij hardlopers voorkomt. Bij klachten moet je tijdelijk minder trainen. Met rust kan deze blessure weer over gaan.

Wat is MTSS?

Mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) of vroeger ook wel shin splints genoemd, is een overbelastingsblessure van het scheenbeen. Het is een veelvoorkomende blessure die bij 4-19% van de sporters (met name bij hardlopers) voor komt.

Symptomen

Pijn aan de binnenzijde van het scheenbeen, meestal wegtrekkend na de warming up. Na de training keren de klachten weer terug en houden soms aan tot de volgende ochtend. Deze pijn is verder op te wekken door op de achterrand aan de binnenzijde van het scheenbeen te duwen. Deze pijn zit er over minimaal 5 cm.

Wel of niet doorgaan met sporten bij MTSS?

Aanpassen van de training of tijdelijk onderbreken wordt aangeraden. Een vervangende sport die de klachten niet uitlokt, bijvoorbeeld wielrennen, kan een fijne (tijdelijke) oplossing zijn.

Twijfel je of je deze blessure hebt? Fysio 0515 heeft veel ervaringen met het diagnosticeren en behandelen van deze klachten!

Afspraak maken mogelijk!

Wij werken conform de meest recente richtlijnen van het RIVM die gelden voor onze beroepsgroep.

Op deze wijze is een behandeling veilig voor onze klanten en therapeuten.

Afspraak maken