Fysiotherapie bij een hernia

Geplaatst op

Een operatie bij een rughernia is niet altijd noodzakelijk. Voorop staat dat je klachten moet hebben die door de hernia verklaard kunnen worden. Als dat het geval is, hoeft vaak nog maar één op de zeven patiënten een operatie te ondergaan. Bij de meeste patiënten verdwijnen de klachten vanzelf, ondersteund met fysiotherapie, gedoseerde rust en pijnstillers. 

Of je geopereerd wordt, hangt grotendeels af van de ernst van je pijn. In het algemeen wordt zes tot acht weken na de diagnose gewacht met opereren, tenzij er spoed vereist is. In deze periode verdwijnen de meeste pijnklachten vanzelf. Houd je ook na deze periode herniaklachten, maar valt er prima mee te leven? Dan wordt meestal nog langer gewacht, tot maximaal zes maanden. Hoe langer je wacht, hoe langer ook het herstel in beslag zal nemen. 

Als er sprake is van uitvalverschijnselen en plasproblemen, wordt meteen overgegaan tot een herniaoperatie. Hetzelfde geldt als de klachten te hevig zijn waardoor je wordt belemmerd in je dagelijks functioneren. Je kampt bijvoorbeeld met een ondragelijke pijn in je been, waardoor je amper kunt slapen. 

Fysio 0515 heeft een gericht revalidatieprogramma met een combinatie van (manuele) therapie, dry needling en een oefenprogramma gericht op de rompstabiliteit en algehele belastbaarheid.

 

 

Fysio 0515 en het Coronavirus

Vanwege het Coronavirus hanteren wij een aangepaste dienstverlening.

Voor vragen kan je mailen met info@fysio-0515.nl. Ook zijn we dagelijks bereikbaar van 8.00 – 10.00 uur op 0515 – 700 247

Meer informatie